Lietuvos oro ir
pole sporto federacija

Lietuvos oro ir pole sporto federacija

          Lietuvoje Pole Sportas gyvuoja jau apie dešimtmetį, tačiau visą šį laikotarpį buvome oficialiai nepriskiriami jokiam aiškiam segmentui (nei sportui, nei menui, nei kultūrai). Dėl Pandemijos mes (tikriausiai ir Jūs) dirbti negalime jau apie metus, tokia pauzė bendruomenėje labai stabdo sporto augimą šalyje. Todėl nusprendėme imti pavyzdį iš kitų šalių ir aktyviai pradėti formuoti Pole Sporto ateitį Lietuvoje.

         Įsteigėme Lietuvos Pole ir Oro Sporto Federaciją, kurios tikslas yra auginti ir populiarinti mūsų mylimą sportą (taip pat, kaip ir kitas oro akrobatikos rūšis). Norime sukurti tvarkingai funkcionuojančią narių ir studijų bendruomenę, kurios eitų ta pačia kryptimi!

         Taip pat tapome ir Tarptautinės Pole Sporto Federacijos (IPSF) nariais. Ši narystė atveria kelius į tarptautines varžybas, čempionatus ir įtraukia Lietuvą į ilgą kitų šalių, kuriose Pole ir Oro Sportas pasiekęs labai aukštą lygį, sąrašą. IPSF ragina nacionalines Federacijas jungti Pole Spotą ir Oro aktobatiką po vienu stogu – jau labai daug šalių yra pasekę jų pavyzdžiu. Šiuo metu IPSF į savo reglamentą yra įtraukę Aerial Hoop (lanką), o planuose taip pat yra Flying Pole ir Silks (Kabantis stulpas ir juostos).

         Kviečiame Jus (Studijas ir narius) jungtis į šią bendruomenę ir prisidėti prie šio bendro tikslo. Šiuo metu steigiančiosios studijos yra dvi – Vipera PoleSport studija Kaune ir RAI studio Pole Sport Vilniuje. Kviečiame Jus jungtis, kaip Oro akrobatikos ir Pole sporto atstovus ir kartu judėti bendrų tikslų link. Kadangi LPSF įsteigta asociacijos pagrindu, narių įstojimo procesas sudarytas, remiantis LPSF įstatais ir IPSF gairėmis.
Logo